Dutch expedition jazznl

Jazzexpeditie Zuid Afrika

Stichting JazzNL heeft in 2007 voor het eerst het begrip �Jazzexpeditie� ge�ntroduceerd. De filosofie achter de jazzexpeditie is gebaseerd op de constatering dat er in de wereld veel landen zijn met een bruisend en actief jazz ecosysteem. Met ecosysteem wordt bedoeld een samenhangend jazznetwerk van festivals, clubs, media, musici, opleidingen, publiek en industrie. Dit ecosysteem functioneert vaak binnen een bredere context van jazz als onderdeel van nationaal cultuurbeleid en onder bescherming van het auteurs- en naburig recht. Deze ecosystemen zijn meestal beperkt tot de landsgrenzen waarbij als internationale headliner de voor de hand liggende namen opduiken.
Een jazzexpeditie heeft tot doel om het Nederlandse jazz ecosysteem op basis van gelijkheid en wederkerigheid te koppelen aan het buitenlandse ecosysteem. Hiervoor wordt een eenmalig samenwerkingsprogramma uitgevoerd.

September 2016
Jazzexpeditie naar Johannesburg, Kaapstad en Durban met 12 musici en 5 officials voor netwerkmeetings, concerten, media en festival meetings. Daarnaast worden offici�le gesprekken gevoerd over intensievere samenwerking tussen copyright organisaties van beide landen.

 
   « news overview
Rotator Rotator2 Rotator3 Rotator4 Rotator 1
Facebook Twitter Pin it