Dutch expedition jazznl

‘Swingin’ Harlem’

New York Round Midnight presenteert het vervolg op A Night at the Club

New York Round Midnight is een van de grootste jazzproducties van dit moment en zeer geschikt voor de theaterbezoeker met een brede smaak, met name voor de liefhebber van live muziek. Maar liefst elf musici uit het puikje van de Nederlandse jazzscene nemen u niet alleen mee naar de glorietijd van de jazz, maar laten ook voelen hoe levendig en urgent die muziek vandaag klinkt.


Niet flirten, niet dronken worden, je schoenen poetsen en altijd doorspelen: dat waren de gouden regels voor muzikanten in de clubs van Harlem in de jaren twintig en dertig. Bijna niemand die zich eraan hield, maar dat maakte niet uit. Terwijl alcohol officieel verboden was bloeide het nachtleven als nooit tevoren. En als club telde je pas mee als je een goede jazzband op het podium had staan.

Er zou eigenlijk een wet moeten zijn tegen het verbieden van dingen.

De muziekvoorstelling Swingin’ Harlem neemt je mee diep in de nachtclubs van de New Yorkse wijk Harlem, waar jazz de belangrijkste bijzaak van het leven was. De hevige concurrentie en losse sfeer zorgden voor de bloei van spannende muziek en leverden een keur aan ijzersterke bands op, zoals de orkesten van Cab Calloway, Duke Ellington en Fletcher Henderson. Karaktervolle muzikanten zoals Billie Holiday, Louis Armstrong en Fats Waller werden omarmd door het publiek.

Hoe ging het er werkelijk aan toe in de clubs in Harlem? Wat was de invloed van de Mafia en de joodse ‘Kosher Nostra’ op de muziek? Wat is een flapper girl? En wie is toch die reefer man?

De bedenkers van New York Round Midnight hadden eerder succes met de voorstelling ‘A Night at the Club’. Met ‘Swingin’ Harlem’ brengen zij een gloednieuwe avond vol heerlijke muziek door bekende en getalenteerde Nederlandse jazzmusici, voorzien van sfeer en sappige verhalen door comedian Jeffrey Spalburg en jazzschrijver en presentator Koen Schouten.

Bezetting / LineupVocals/Spoken word Jeffrey Spalburg
Vocals Deborah J. Carter
Verteller Koen Schouten 

Piano Miguel Rodriguez 

Trompet Ellister van der Molen

Altsax Rolf Delfos
Tenorsax Ben van den Dungen

Tenorsax Alexander Beets

Contrabas Marius Beets 

Slagwerk Gijs Dijkhuizen


Ga naar de website

Rotator Rotator2 Rotator3 Rotator4 Rotator 1
Facebook Twitter Pin it