Skip to content

Sena Performers International Jazz Laureate Festival 2024

In 2024 heeft Stichting JazzNL ten doel om de Nederlandse jazzsector te ondersteunen en teversterken zowel nationaal als internationaal. Dit doen we door meer werkgelegenheid te creëren maar ook de sector te professionaliseren. Om deze doelen te behalen zetten we in op de volgende projecten:

  • Sena Performers International Jazz Laureate Festival
  • World Jazz Network
  • Internationalisering Nederlandse artiesten
  • Coachingstraject Nederlandse artiesten

Vier dagen lang, van donderdag 14 tot en met zondag 18 augustus 2024 gaat het Sena Performers International Jazz Laureate Festival plaatsvinden. Alle concerten vinden plaats tijdens het Amersfoort World Jazz Festival in Theater De Lieve Vrouw. Een intiem theater waarin er plek is voor ruim 300 bezoekers en waarin er alle faciliteiten zijn voor musici om een concert te geven. Ook hebben we dit jaar wederom een liveregistratie op beeld en geluid. Op vrijdag 15 augustus is er een conferentie van het World Jazz Network. Gelijktijdig aan het festival is er een programma voor partners van het World Jazz Network, internationale journalisten, musici, media en andere professionals. Met als doel om kennis uit te wisselen, van elkaar te leren en het internationale speelveld kleiner te maken. Twaalf partners uit het World Jazz Network presenteren elk een ‘Exceptional Endorsed Talent’ en moeten een Nederlandse act afnemen.

Doel van SPIJLF 2024

Het Sena Performers International Jazz Laureate Festival is een samenwerking met Dutch Performers House en het Amersfoort World Jazz Festival. Tijdens het festival zijn er 14 slots beschikbaar voor ‘’Endorsed Exceptional Talents’’ die worden voorgedragen door een internationale partner uit het World Jazz Network. Deze partners vormen het World Jazz Network samen met een delegatie van internationale media, musici en andere professionals. Dit met als doel niet om te nemen maar te geven en juist kennis uit te wisselen, de sector te professionaliseren en internationaal meer werkgelegenheid te creëren. Tijdens deze vier dagen zijn er meetings, workshops en worden er sessies gehouden om op een informele manier kennis over te dragen. Door ons te positioneren als spil in het Nederlandse Jazzlandschap verstevigen we de Nederlandse infrastructuur. Ook worden partners geacht acts van Nederlandse bodem afnemen.