Skip to content

NJJO Goes Mambo | Sicily Jazz Festival 2024

NJJO goes Mambo headliner op Sicilia Jazz Festival in juni 2024

Op 29 en 30 juni treedt het Nationaal Jazz Jeugd Orkest o.l.v. van Maite Hontele op als headliner op het Sicilia Jazz Festival in Palermo. Het orkest staat in de line-up naast iconen zoals o.a. Ron Carter en Arturo Sandoval. Maite Hontelé en twintig jonge professionele jazzmusici spelen een concert met hun eigen Mambo programma en zullen samen met Italiaanse musici een concert verzorgen waarin o.a. bas legende Jaco Pastorius centraal staat in samenwerking met Fabio Crescente. 

Brass Group Foundation, de organisator van het festival, jazzclub en conservatorium, heeft een professionele Big Band (Sicilia Jazz Orchestra) alsmede een jeugdorkest. Via Amersfoort World Jazz Festival kwamen zij in contact met zowel het NJJO als het Jazz Orchestra Concertgebouw. Deze samenwerking heeft al geresulteerd in veel samenwerkingen en uitwisselingen o.a. met het Jazz Orchestra Concertgebouw, Lucas Santana, Mozes Rosenberg, Henk Kraaijeveld en Peter Beets.

De NJJO concerten zijn tot stand gekomen door een bijdrage van Stichting JazzNL  en Buma Cultuur ter dekking van de internationale reiskosten. In augustus zal een grote delegatie uit Sicilie (professionals en muzikanten) aanwezig zijn en concerteren op Amersfoort World Jazz Festival.